İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER (25 Mart 2017)

 / ETKİNLİKLERİMİZ

İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER

(25 Mart 2017)


İLESAM’DAN MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK

SEMPOZYUMU

 
23 Mart 2017 Tarihinde Ankara’da MEB Şura Salonu’nda

Gerçekleştirildi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğince düzenlenen “Milli Birlik ve Beraberlik” temalı sempozyum 23 Mart 2017 Tarihinde Ankara’da MEB Şura Salonu’nda Gerçekleştirildi.

Atatürk ve silah arkadaşlarına bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın konuşmasının ardından söz alan Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, TC. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın konuşmaları ile devam etti.

Aydınlık evler İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi Neva Öztürk’ün yorumladığı İstiklal Marşı izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Neva Öztürk İstiklal Marşı Okuma Yarışması birincisi.

Programın sunuculuğunu İLESAM yönetim kurulu üyelerinden Hakan Yılmaz üstlendi.
Birinci oturumun başkanlığı Prof. Dr. Refik Turan, ikinci oturumun başkanlığı Dinçer Ateş, üçüncü oturumun başkanlığı Prof. Dr. Nurullah Çetin, dördüncü oturumun başkanlığı ise Prof. Dr. Ülkü Eliuz tarafından yapıldı.

BİLDİRİ SUNAN AKADEMİSYENLER

* Gazi Üniversitesi’nden. Prof. Dr. İlhami Durmuş “Eski Türk Devletlerinin Ana Unsurları, Yönetimi ve Yöneticileri”,

* Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurullah Çetin “Ziya Gökalp’te Millî Birlik Düşüncesi”,

* İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatih M. Şeker “Millet Olmanın Merkez Noktası: Hanefi–Mâtürîdî Gelenek”,

* Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Buran “Millî Birlik Açısından Devlet Dili”,

* Azerbaycan İlimler Akademisi’nden Prof. Dr. Jale Aliyeva “Azerbaycan ve Türkiye - Millî Birliğin ve Beraberliğin Sembolü”,

* Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ülkü Eliuz “Topraktaki Yaratma Gücünün Kutsal Dizgedeki Doğumu: Millî Ev / Vatan”,

* Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Doğan “Birlik ve Beraberliğin Sosyolojik Sembolleri”,

* Azerbaycan İlimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü’den Dr. Javanshır Yousifli “Cengiz Aytmatov’un Gün Var Asra Bedel Romanında Ayrılık ve Kavuşma Hissi”,

* Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek “Arif Nihat Asya’nın Şiirlerinde Millî Birliğin Sembolü: Bayrak”,

* Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erkin Emet “Türk Birliği ve Doğu Türkistan Gerçeği”,

* Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Kartal “Millî Birliğimizin Üç Kaynağı: İmâm-ı A'zam-İmâm Mâturîdî-Hoca Ahmed Yesevî”,

* Ömer Halis Demir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ziya Avşar “Yunus Emre’nin Risâletü’n-Nushiyye’sinde Kaosun Toplumsal ve Ruhsal Düzene Dönüşmesi”,

* Azerbaycan’dan Doç. Dr. Azer Turan “Türklerde Millî Birlik İdeali Dünden Bugüne”,
* Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayfer Yılmaz “Türkülerde Vatan Sevgisi”,

* Azerbaycan’dan Doç. Dr. Seyyad Aran “Türkiyə-Azərbaycan Qardaşlıq və Həmrəyliyi”,

* Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aysun Sungurhan “Yûnus Emre’de Birlik Şuuru”,

* Kazakistan’dan Dr. Dinmukhamed Kelesbayev “Ata Tarih Emaneti – Türk Dünyasının Birliği”,

* Hitit Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mevlüt Uyanık “Millî Birlik ve Toplumsal Barışın Tesisinde Din ve Felsefenin Rolü”,

* Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu “Müfide Ferit'in Pervaneler Romanının Bugüne Seslenişi”,

* Ukranya-Kiev’den Dr. Hıkmat Javadov “Dövlətin Siyasi Sabitliyinin Korunmasında Türk Diasporunun Rolu ve Sistemli İşi”,

Milli birlik ve beraberliğin toplumu bir arada tutan öz olduğu, millet olma şuuru, bu temaların dünü, bugünü ve gelecek açısından önemine vurgu yapılan bildiriler İLESAM tarafından kitaplaştırılacak. 
Genel Başkanımız Mehmet Nuri Parmaksız; Millî Birlik ve Beraberlik Sempozyumu'nu yüzümüzün akıyla nihayete erdirdik. İnşallah seneye ikincisini yapacağız...
Yönetim Kurulumuzu her daim destekleyen, hem gönlü hem de varlığıyla yanımızda olan başta üyelerimize, 
sonra bizi destekleyen bütün kurumlara teşekkür ederek duygularını dile getirdi.

 

İLESAM-AKÇAĞ Hikâye ve Roman -2016 (Kitap Dosyası)

Yarışması Sonuçlandı

İLESAM ve AKÇAĞ Yayınevi’nin ortaklaşa düzenlediği Hikâye ve Roman 2016 Kitap Dosyası Yarışma sonucu 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat 14:00’te İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri PARMAKSIZ tarafından İLESAM Genel Merkez Salonu’nda açıklandı.

Roman Alanında Birinci Olan
Hamdi MERSİN (Rumuz: Yıldırımhan)

***

Hikâye Alanında Birinci Olan
Reyhan ÖZÇİFTÇİ (Rumuz: Ankara)

Birinci olan eserler Akçağ Kitabevi tarafından kitap olarak basılacak. Yarışmada derece alanların ödülleri Mayıs ayı içinde yapılacak törenle ödül sahiplerine verilecek.


Ioannis Kikkis'in İLESAM Ziyareti...

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Twinning projesi için Türkiye'de olan Ioannis Kikkis'in İLESAM'da Genel Başkanımız Mehmet Nuri Parmaksız'ı ziyaret etti.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanunu, telif hakları, Avrupa ülkelerindeki sanatı ve korsanla mücadeleden bahsedildi.


İLESAM, 31 Mart-9 Nisan 2017 Tarihlerinde Denizli'de

Yapılacak Kitap Fuarında Üyeleri İçin Stand Açıyor.

Eylül Fuarcılıkla yapılan sözleşme gereği İLESAM, fuar içinde imza günleri dışında konferans ve şiir dinletisi gibi organizasyonlarda yapacak. 

31 Mart-9 Nisan 2017 tarihlerinde Denizli'de yapılacak kitap fuarında imza günü düzenlemek isteyen üyelerimizin hangi gün ve saatte imza günü yapacaklarını 0312 419 49 38 nolu telefonu arayarak isimlerini bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca Denizli ve Denizli dışından imza günü yapmak isteyen üyelerimiz  İLESAM Denizli Temsilcisi Arzu S Kabukçu'yu da arayabilirler...

Esere Saygılı Korsana Karşıyız 3. Ulusal Slogan Ve Logo

Yarışması Seminerleri Devam Ediyor...

İLESAM’ın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye’deki bütün ortaokul ve lise öğrencileri için açtığı Esere Saygılı Korsana Karşıyız 3. Ulusal Slogan ve Logo Yarışması kapsamında 7 coğrafi bölgemizde bir ilde verilecek seminer programları devam ediyor.
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız yanında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü temsilcileri ile  birlikte 9 Mart Manisa, 10 Mart Çankırı, 16 Mart Urfa ve 17 Mart Sakarya'da seminer verdi. 
Geriye kalan şehirlerimizde seminerlerine devam edecek olan Genel Başkanımız  17 Mart Elazığ'da, 6 Nisan Hatay'da ve son olarak 13 Nisan Bayburt'da son seminerini verecek.
 

Adil Karagöz’ün 14.Kitabı Yayımlandı 

Yirmi iki yıldır hikâyeler yazan Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanı Adil Karagöz’ün on dördüncü kitabı Altınordu Yayınları tarafından yayımlandı. “15 Temmuz’un 15 Hikâyesi” adıyla yayımlanan kitapta yazarın on beş hikâyesi var. 15 Temmuz gecesi gazi olanlarla ve şehit yakınlarıyla birebir görüşmeleri neticesinde bu eseri ortaya çıkarttığın söyleyen Karagöz yaptığı bu çalışmayla tarihe not düşmek istediğini, o gece meydanlara çıkanların yaşadıklarını hikâye üslubuyla gelecek nesillere aktarmaya amaçladığını belirtti.

15 Temmuz unutulmamalı, unutturulmamalı. Güzel ülkemiz o gece bir işgal girişiminin eşiğinden döndü. Liderine güvenen halk onun öncülüğünde vatanına,  devletine, geleceğine sahip çıktı. Kanını veren gazilerimiz, canını veren şehitlerimiz o gece destan yazdı. Hepsinden Allah razı olsun. 
Allah bir daha bu ülkeye ihanet yapmak isteyenlere fırsat vermesin, dedi.

“Şiir ve Düzyazı Yarışması”

Millet Derneği İstanbul Şubesinin geleneksel hâle gelen “Şiir ve Düzyazı Yarışması” bu sene   ‘21. Asra Barış Mayası Çalmak’ konusuyla yapılıyor. Evrensel barış ve huzur düşüncesine akıl ve vicdanlarda farkındalık oluşturmayı, bununla birlikte düşünme, analiz etme ve yorumlama yeteneklerinin geliştirilmesine fayda sağlamayı hedefleyen yarışmaya, şartnamenin öngördüğü şekilde yurt içi ve yurt dışından katılınabilecek ve dereceye giren eser sahipleri ödüllendirilecektir. 

Yarışma için son başvuru tarihi 31 Mart 2017 olup, ödül kazananlar 10 Mayıs 2017 tarihinde ilan edilecek,  ödül töreni ise 20 Mayıs 2017 tarihinde yapılacaktır.

Yarışma şartnamesine www.milletdernegi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16  Aydın Apartmanı, Kat:4  Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Faks

:

0 312 419 49 39

Web

:

www.ilesam.org.tr

E-Posta

:

ilesam@ilesam.org.tr

 

 Okunma Sayısı : 3155         25 Mart 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 471286

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.