İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER (17 KASIM 2015)

 / ETKİNLİKLERİMİZ

İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER
  (17 KASIM 2015)


İLESAM ve İLESAM ÜYELERİMİZDEN HABERLER
(17 KASIM 2015)
İLESAM’IN İNTERNET DÜNYASINDAKİ YENİ ÇEHRESİ

“İLESAM, ilim ve edebiyat eseri sahibi olan üyelerinin telif haklarını korur.”

Uzun yıllardır yayın hayatına devam eden İLESAM web. sitesi (http://www.ilesam.org.tr/) yeni çehresi ile hem üyelerine hem de okurlarına merhaba dedi.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğimiz günden güne büyüyerek hem çıtasını yükseltmekte hem de üye sayısını arttırmaktadır.  Üye sayısı yaklaşık olarak 3500’e ulaşan İLESAM’ın yurdun çeşitli yerlerinde ve yurt dışında yaşayan üyeleri vardır. Gerek İLESAM’ın kalbinin attığı Başkent de gerekse diğer illerde düzenlenen etkinliklere her üyenin katılması mümkün değildir. İşte bu noktada İLESAM imzalı her etkinlik, proje, yarışma vb. duyurular, haber metinleri web. sitemiz sayesinde dünyanın dört bir yanına ulaşmaktadır. Üyelerimizin etkinliklerimize katılamadığı, konferanslarımızı dinleyemediği, şiir dinletilerinde bulunamadığı anları sıcağı sıcağına web. sitemizden iletiyoruz onlara; kısaca onlar faaliyetlerimize gelemese de biz web. sayfamızla onlara misafir oluyoruz.
Web. sitemiz ilk kurulduğu tarihten bu yana büyük bir heyecanla, istikrarlı bir şekilde ve tüm şeffaflığıyla üyelerine hizmet etmekte; büyük emeklerle ve titizlikle hazırladığı haber metinleriyle büyük kitlelere, farklı coğrafyalara ulaşmakta; ulaşmaya devam ederek gönülden gönle köprü olmaya devam etmektedir.
Yapılan hizmetin muhteviyatı ve sunumu itibariyle bir çeşit rehberlik hizmetini de yürüten İLESAM web. sayfası çeşitli yarışmalara, kültür ve sanat haberlerine, edebiyata dair çalışmalara, bünyesinde gerçekleştirdiği konferanslara, şiir dinletilerine, anma gecelerine, zaman zaman söyleşilere yer vermekle birlikte üyelerinden gelen edebi faaliyetlere yönelik haberlere de kucak açmaktadır.
İLESAM web. sitesi içerik ve tasarım yönüyle edebiyat, kültür ve sanat e-dergisini de andırmaktadır.

İLESAM web. sitesini ziyaret ettiğinizde;

Meslek Birliğimizin kuruluşu, üyelik durumu, hizmet amaçları, telif ücretlerinin tahsili ve mali hakların takibi, üyelere sağlanan imkânlar, iletişim bilgileri gibi kurumsal bilgilere ulaşmanız mümkündür.
Aynı zamanda web. sitemizden Genel Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Haysiyet Kurulu, Teknik Bilim Kurulu, Radyo-Televizyon ve Yayın Kurulu, Bilişim Kurulu’nda görevli isimleri ve Federasyon Temsilcilerini öğrenebilirsiniz.
İLESAM Tüzüğü, Meslek Birlikleri ve Federasyon Hakkında Tüzük, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, 5101 Sayılı Kanun, Eserlerinin İşaretlenmesine İlişkin Yönetmelik, Yetki Belgesi Hakkında Yönetmelik, Eser, İcra, Yapım ve Yayınlara Dair Yönetmelik, Bandrole Dair Yönetmelik, Komşu Haklar Yönetmeliği, Telif ve İşlenme Ücretleri Hakkında Yönetmelik, Eserlerin Dolum, Çoğaltım ve Satış Yönetmeliği dâhil olmak üzere mevzuata yönelik dokümanlara ulaşabilirsiniz. Bununla beraber; Denetleme Haysiyet Kurulu, Üye Disiplin ve Telif Hakları Yönergeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İLESAM Ödül Yönergesi, İLESAM Şiir Ödülleri Yönetmeliği, Eser ve Emeğe Saygı Öykü Ödülleri, İLESAM Hizmet Ödülleri, İLESAM Çocuk Edebiyatına Hizmet Ödülü Yönetmeliği, İLESAM ödülü kazananlar gibi bilgileri “İLESAM Ödülleri Köşesi”nden edinebilirsiniz.
Üyelik türleri, üyelik koşulları, üyelik avantajları, yetki belgesi, yayın sözleşmesi hakkında bilgi sahibi olabilir; üyelik başvuru formu (kurum ve şirket başvuru formu) na ulaşarak üyelik işlemlerinizi çabuklaştırabilirsiniz. Aynı zamanda; İLESAM üye listesine ulaşabilir, üyelerin uzmanlık alanları hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.
İLESAM şubelerini, İLESAM üniversite temsilcilerini, il temsilcileri ve il denetim komisyonu üyelerini de görebilirsiniz kayıtlarda.
Asli kuruluş amacı “telif haklarını korumak ve korsan yayınla mücadele etmek” olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin web sitesinde yer alan  “Telif Hakları Köşesinde” Telif Haklarının Tarihi Gelişimi, Ülkemizdeki Meslek Birlikleri, Avrupa Birliğinde Telif Hakları, Uluslararası Sözleşmeler, Bağlantılı Hak Sahipleri, Bağlantılı Hak Sahiplerinin Hakları, Eser, Eser Çeşitleri, Korsan ve Kaçak Nedir, Korsan Çeşitleri, Korsanın Zararları ve Korsanla ilgili istatistiki verilere erişebilirsiniz.
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri PARMAKSIZ ve Genel Başkan Yardımcısı İlter YEŞİLAY'ın Meslek Birliği’nin 29. yıl kutlama mesajlarını ve Esere Saygılı Korsana Karşıyız Ulusal Slogan ve Logo Yarışmasının içeriğine dair videoları izleme şansını yakalayabilirsiniz.
Yıllar içerisinde yapılan etkinlik haberlerimize, geriye dönük faaliyetlerimizle ilgili bilgilere erişmek istediğinizde arşiv kayıtlarımız sizlere yardımcı olacaktır.
Ayrıca: sanat ve sanatçının haklarının korunması, devletimizin vergi kaybının önlenmesi noktasında çocuklarımızı/gençlerimizi ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya bulunduğu telif hakkı ihlalleri ve her türlü korsan konusunda bilinçlendirerek hayat karşısındaki duruşlarını sağlamlaştırmayı amaçlayan ve tüm ortaokul/lise öğrencilerine ulaşmayı görev bilen İLESAM’ın önemli projelerinden biri olan “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” Ulusal Slogan ve Logo Yarışması Projesi ile ilgili tüm detaylara ve bilgilere kardeş sitemiz (http://www.korsanakarsiyiz.com/web. sitemizden  ulaşabilirsiniz.
İLESAM ile ilgili en güncel son dakika haberlerine ulaşabilmek için web. sitemizi (http://www.ilesam.org.tr/) ziyaret ediniz; sizler için ayrılan  “Ziyaretçi Defteri”ne duygu ve düşüncelerinizi yazarak tüm üyelerimize sesinizi duyurunuz.
 
İLESAM HAYSİYET KURULU BAŞKANIMIZ HANİFİ IŞIK’IN “BAŞLANGIÇTAN ATATÜRK’E TÜRK’E BAKIŞ” İSİMLİ KİTABI SONÇAĞ YAYINCILIKTAN ÇIKTI… 

Editörlüğünü Barış Serhat Işık’ın, kapak tasarımını Soner Özkaya’nın üstlendiği Temmuz 2015’de Sonçağ Yayıncılık tarafından basılan

 “Başlangıçtan Atatürk’e Türk’e Bakış” isimli kitap Hanifi Işık imzasını taşıyor. 

Hanifi Işık, kaleme aldığı Önsöz’de “ Hazırlamış olduğum bu kitapta başlangıçtan bugüne kadar kurulmuş olan Türk Devletlerinin;

 1.Kurucuları, kuruluş tarihleri, kuruldukları alanlar, başkentleri, bayrakları, 

 2.Osmanlı beyliğinin ve devletinin kuruluşu, Osmanlı İmparatorluğu ve Osmanlı padişahları, padişahların fotoğrafları ve tuğraları ile yaptığı önemli işler ve ilginç yönleri,

3.Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşu, Türkiye Cumhuriyet’inin Cumhurbaşkanları, Başbakanları, Meclis Başkanları fotoğraflarıyla,

 4.I. ve II. Dönem TBMM üyelerinin illere göre dağılımı ve adları,

5.Türk kültürüne hizmet edenler ve Türk buluşçular,

6.Atatürk ilke ve devrimleri,

 7.Atatürk’ün Türklük’le ilgili sözleri, Atatürk’le ilgili yabancıların sözleri, yine yabancıların Türkler hakkında söylediği sözler,

 8.Yerli bilim adamları ve gazetecilerin Atatürk hakkında söyledikleri sözler,

 9.Kuruluşundan beri Türkler’in kullandıkları (ABECE) alfabeler ile görme engelliler ve dilsizlerin kullandığı alfabeleri (ABECE) nin, yer aldığını söylemektedir.

 “Başlangıçtan Atatürk’e Türk’e Bakış” isimli kitabında Türklük bilincinin uyandırılmasını amaçladığını ifade eden Hanifi Işık, kitaba aldığı bazı konular, şiirler ve diğer bölümlerden bir kısmının bütünlüğü bozulmadan aslına sadık kalınarak kullanıldığını da ifade etmektedir.

Titiz bir araştırmanın ürünü olan bilgiler 366 sayfada anlatılmaya çalışılmış olup sayfalar boyunca okura eşlik eden görsel öğeler de dikkatleri çekmektedir.

Hanifi Işık’ın daha önce yayınlanmış “Yaşantımdan Damlalar”, “Güneybatı Kafkas Cumhuriyeti ( Cumhuriyet’e Giden Yol)”“ Ekin Başakları”“Öykülerim” ve “Acılı Anneler” isimli eserleri mevcuttur.

İLESAM Haysiyet Kurulu Başkanımız Hanifi Işık’ı çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz

KÜLLİYE ŞİİR AKŞAMLARI...
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Amasya Şubesi yıllık sanat faaliyetleri kapsamında her ayın ilk haftası Cuma akşamları düzenlenen 06 Kasım 2015 ayı “Külliye Sohbet ve Şiir Akşamları” etkinliği İLESAM Amasya Başkanı Şair Mustafa Ayvalı’nın organizasyon ve sunumunda; Amasya Milletvekilleri Prof. Dr. M. Naci Bostancı, Av. Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve AKP Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek’in katılımlarıyla yapıldı.
Ayrıca programa TDED Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili, Osmancık Eski Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, TDED Amasya Şube Başkanı Hüseyin Menç, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İsa Çolaker, Suluova Akdağlılar Derneği Başkanı Yılmaz Keten, Amasya Suluovalılar Derneği Başkanı Yılmaz Bacanak’ın, şairlerin, edebiyata sevdalı konukların ve üniversite öğrencilerinin geniş katılımlarıyla külliye kubbesi altında hoş bir seda bırakıldı.
 

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16  Aydın Apartmanı, Kat:4  Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Faks

:

0 312 419 49 39

Web

:

www.ilesam.org.tr

E-Posta

:

ilesam@ilesam.org.tr

 Okunma Sayısı : 2961         08 Aralık 2015

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 34076

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.