İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER (9 Ocak 2016)

 / ETKİNLİKLERİMİZ

İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER

(9 Ocak 2016)

 görüntüleniyor 
MUSTAFA CEYLAN’IN TÜRK DÜNYASI EFSANELERİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

Genel Merkezi İstanbul'da olan EDEBİYAT SANAT KÜLTÜR ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ(ESKADER), her yıl edebiyat, sanat ve kültür alanında ödül kazanan eserler ve çalışmaları açıklamaktadır. ESKADER bu sene sonunda 2015 ödüllerini açıklamış. 2015 yılında HALK EDEBİYATI sahasında, baştan sona GÜLCE ŞİİR TEKNİKLERİYLE kaleme alınan 2 cilt, bin küsur sayfalık TÜRK DÜNYASI EFSANELERİ CİLT:1 CİLT:2 eserlerini ödüle layık görmüştür.

 görüntüleniyor 

ÜYELERİMİZDEN SİBEL UNUR ÖZDEMİR’İN ŞAHANE YEDİLİ İSİMLİ KİTABI ÜRÜN YAYINLARINDAN ÇIKTI

Sibel Unur Özdemir “Belki İstanbul’dayım”, “Sen, Sen Adalı Kız, Ah!” isimli kitaplarıyla yetişkinleri  “Yüreğimden Tren Geçti”, “Umutlarım Rengârenk” adını verdiği kitaplarıyla çocukları birbirinden güzel öykülerle buluşturmuştu.

Özdemir 2015 yılının Ocak ayında  “Gerisi Lafügüzaf ”  isimli şiir kitabıyla, 2015 yılının Eylül ayında ise   “Elveda Lasinya”  adlı farklı bir türdeki eseriyle yeniden okurlarına merhaba demişti.

Yazar, 2016 yılıyla beraber çocuk okurlarını sevindiren yedinci kitabı “Şahane Yedili” ile edebiyat dünyasına bir eser daha kazandırdı.

Edebiyat dünyasının velut kalemlerinden Sibel Unur Özdemir, Şahane Yedili ile aslında sadece çocuk okurlarına seslenmiyor; çünkü o “Yüreklere saklanan çocuk gülüşlerine…” ithaf ettiği bu eserle yüreğinde çocuk gülüşünü hisseden yetişkinlere de sayfalar arasında dolaşarak öykülerle yolculuk yapmaları için çağrıda bulunuyor.

Altı manzum, bir klasik öykü olarak tasarlanan “Şahane Yedili” isimli kitabın okurları, okuma yolculukları boyunca bilge baykuş, masum kuğu, düzenbaz maymun, iyi yürekli papağan, dost canlısı ağaçkakan, merhametli hindi, yalancı kirpi, doğru sözlü tilki, yaşlı ve yorgun eşek, genç ve dinamik leylek, zarif kaplumbağa, düşüncesiz kaplan, pişmanlık yaşayan guguk kuşu, sevecen saz bülbülü, minik ve meraklı sazan balığı,  avcı dağ kartalı, sakarmeke ve bahri ile tanışıyorlar.

Hemen her öykü kahramanının karakteristik özelliğinin satırlara yansıması yazarın öyküleri bir nakkaş edasıyla ince ince işlemesi; onun ne kadar itinalı çalıştığının bir göstergesi.

Hece vezni ile yazılan manzum öykülerin farklı hece kalıpları kullanılarak kaleme alındığı hemen göze çarpıyor. Öte yandan gerek manzum öykülerin gerekse klasik öykünün sağlam kurgusu, nitelikli içeriği, olay örgüsü ve verdiği mesajlar dikkatleri çekiyor.

Bu eserde teknolojinin yalnızlığında büyüyen çocuklarımıza yozlaşan, yok olmaya yüz tutan manevi duyguların/değerlerin aşılanmaya çalışıldığı gözlerden kaçmayan unsurlardan birisi.

İnsan kökleriyle vardır, sözünün de vurgu yaptığı gibi geçmişten günümüze taşıdığımız kültürel miraslarımıza, değerlerimize köprü olabilmek noktasında edebiyatın gücünü kullanan Özdemir’in çocukların yaşadıkları coğrafyanın oluşturduğu toplumun yazılmamış kurallarının/değerlerinin benimsenmesinde, kültürel mirasın korunmasında ve dahi sürekliliğinin sağlanması noktasında okurlarını bilinçlendirmeye çalışması önem taşımaktadır.

Toplumların kendilerine has özellikleriyle var olduğu ve bu özelliklerini (maddi ve manevi etkenler, davranışlar, uyulması gereken yazılı olmayan, birleştirici/düzenleyici kurallar vb.)  kuşaktan kuşağa aktarmalarında Şahane Yedili’de yer alan öyküler de rol oynayacaktır.

Yazar, çocukların/bireylerin sosyalleşmesindeki en önemli unsurlardan biri olan “dil”i ustaca kullanmış; öykü dili oldukça akıcı ve anlaşılır.

O’nun dil vasıtasıyla “değer” öğretimine yönelik çabası öykülerde anlatılan konularda, verilen mesajlarda görülmektedir.

Hem manzum öykülerin, hem klasik öykünün derinliklerine inildikçe karşılaşılan değerler, çocukların kendi iç dünyalarındaki değer yargılarının gelişmesine (iyi ve kötüyü birbirinden ayırmayı, inanç kazanmalarını, vb. öğreteceğinden) yardımcı olacaktır ki bu husus; yazarın edebiyatın büyülü dünyasını aralayarak değer eğitimine de önem verdiğini göstermektedir.

Öykülere eşlik eden resimler Rabia Uzel tarafından yapılmış. Kapak tasarımı ise Suat Şahin’e ait.

Şahane Yedili de çocukların akıllarına takılabileceği düşünülen kelime, deyim, atasözü gibi detayların yer aldığı “Gelin, Anlamlarını Birlikte Öğrenelim” ve “Öykülerde Geçen Hayvanlar Hakkında Bilgi Edinelim” başlıklarını taşıyan bölümler de yer almakta.

Sibel Unur Özdemir kitabın sunuş yazısında bakın nasıl seslenmiş okurlarına:

SUNUŞ

Merhaba çocuklar!

“Şahane Yedili” ile tanışmaya hazır mısınız?

Kitabı okumaya başladığınıza göre cevabınız “evet” olmalı. 

Güzel; çünkü öykü zamanı şimdi.

“Şahane Yedili”de birbirinden farklı yedi öykü yer alıyor. İşte ben, bu öyküleri “her güne bir öykü” olarak tasarladım. 

Kitapta belki de alıştığınız öykülere benzemeyen öyküler okuyacaksınız. Öykülerden altı tanesi manzum, bir tanesi ise klasik tarzda kaleme alınmıştır. İçinizde “manzum hikâye” nedir diye soranlar var, duyuyorum…

Manzum hikâyelerin klasik öykülerden tek farkı şiir biçiminde yazılmış olmalarıdır. İşte ben de bu öykülerle sizlere çeşitli olayları anlattım ama şiirsel bir dille. İnsanlara ait özellikleri, insan dışındaki varlıklar üzerinden (hayvanlar) anlattığım için bu manzum öykülere fabl deniliyor.

Öyküleri okurken farklı mekânlarda gezinecek, başka başka olayların içinde bulacaksınız kendinizi. Öykü kahramanlarıyla arkadaşlık edeceksiniz.

Okudukça öğrenecek, öğrendikçe düşünecek, düşündükçe doğruyu göreceksiniz. Kim bilir belki de kahramanların size söylemek istediği öğütleri bulup çıkaracaksınız satır aralarından. 

Bazen de şaşıracaksınız onların davranışları karşısında, hayrete düşeceksiniz yaşadıkları olaylara tanıklık ettikçe... An gelecek doğru olanı yapmalarını siz fısıldayacaksınız onların kulaklarına. 

Tüm bunları yaparken de çok, ama çok eğleneceksiniz.

Şüphesiz ki Sibel Unur Özdemir’in kaleminden dökülen birbirinden güzel bu öyküler çocuklarımızın zihinlerinde yepyeni ufuklar açacaktır.

ÜRÜN YAYINLARI

http://www.urunyayinlari.com/

Adres: Konur Sokak No:36/13 Kızılay/ANKARA

Telefon: 0312 425 39 20

Faks: 0312 417 57 23

E-Posta: bilgi@urunyayinlari.com

Yazar: Sibel Unur Özdemir

Resimleyen: Rabia Uzel

Kapak Tasarım: Suat Şahin

Yazar ile iletişim: sozdemir650@gmail.com

Yayınevi: Ürün Yayınları

Sayfa Sayısı: 103

Ebad: 13,5x18

Kâğıt: İthal Kâğıt

Yıl:  Ocak 2016
 görüntüleniyor 

İLESAM'IN İLK ÜYELERİNDEN YARD. DOÇ. DR. MEHMET YARDIMCI'NIN 2015 YILI ETKİNLİKLERİ 

Üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Mehmet YARDIMCI 2015 yılı içindeki etkinliklerini şu şekilde bildirmiştir.

4-6 Mart 2015'te Mehmet Akif Üniversitesi tarafından düzenlenen TEKE YÖRESİ SEMPOZYUMU'nda Toplumsal İşlevleri Açısından Burdur Efsanelerinin Diğer Türk Efsaneleriyle Mukayesesi adlı bildiri sunmuştur.

16-17 Nisan 2015’te Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen BAYINDIR ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU’nda Geleneksel Kültürümüzde Çiçek ve Bayındır Çiçek Kültürü adlı bildiri sunmuştur.

7-10 Mayıs 2015'te Azerbaycan'da Bakü Milli İlimler Akademisi'nde düzenlenen AZERBAYCAN-TÜRKİYE: YEDİ ULU OZAN SEMPOZYUMU’nda Yedi Ulu Ozan'dan Kul Himmet'in Sanatı ve Bilinmeyen Şiirleri adlı bildiri sunmuştur.

20-21 Haziran 2015'te Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği tarafından düzenlenen MUHLİS AKARSU ANISINA 6. ULUSLARARASI HALK OZANLARI HACIBEKTAŞ BULUŞMASI'na katılmış ve Âşık Edebiyatı Gelenekleri İçinde Alevi Bektaşi Âşıklarının Yeri ve Önemi adlı bildiri sunmuştur.

5-7 Temmuz 2015'te Konya Selçuk Üniversitesi ve Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA SEMPOZYUMU'nda 19. Yüzyıla Ait Bir Yazmada Bulunan Nasreddin Hoca Fıkralarında Söz Varlığı adlı bildiri sunmuştur.

7-10 Ekim 2015'te Zile Belediyesi tarafından düzenlenen TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE III. ZİLE SEMPOZYUMU’nda Geleneksel Kültürümüzde ve Zile'de Su Kültü adlı bildiri sunmuştur.

15-16 Ekim 2015'te Kosova- Pirizren'de düzenlenen BALKANLARDA BEKTAŞÎLİK VE BEKTAŞİ EDEBİYATI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU'nda Alevi Bektaşî Kültüründe Ölümle İlgili Ritüellerden Dar Kaldırma ve Bir Cönkte Bulunan Darnâme Örneği adlı bildiri sunmuştur.

19-23 Ekim 2015'te Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından Çeşme'de düzenlenen III. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ "DEDE KORKUT VE TÜRK DÜNYASI" SEMPOZYUMU’nda Dede Korkut'taki Halk Kültürü Değerlerinin Zile ve Zile'nin Bacul, İğdir, Alayurt, Salur Gibi Türkmen Köylerindeki Canlı İzleri adlı bildiri sunmuştur.

11-12 Aralık 2015'te Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen

ULUSLARARASI DÜZCE TARİH, KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU'nda Düzceli Bilim Adamı Prof. Dr. Osman Nedim Tuna ve Türk Halk Kültürüne Katkıları adlı bildiri sunmuştur.

14 Kasım 2015'te "70. SANAT YILINDA YAZIN ÇINARI MEVLÜT KAPLAN İLE SANAT BULUŞMASI" toplantısında Çocuk Edebiyatında Şiir ve Mevlüt Kaplan adlı bir bildiri sunmuştur.

Mehmet Yardımcı, Başlangıcından Günümüze TÜK HALK ŞİİRİ adlı kitabın 10. baskısı Eylül 2015’te yayımlanmıştır.

Mehmet Yardımcı tarafından hazırlanan CAHİT KÜLEBİ adlı kitap Türk Dil Kurumu tarafından Kasım 2015'te yayımlanmıştır.

Zile Belediye Başkanlığı bu yıl altı araştırmacı ve bilim adamına vermeyi uygun gördüğü Zile ve Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü'nün birini Mehmet Yardımcı ‘ya vermiştir.

1999'dan beri Balkanlarda anadil zevkini yaşatmak için Kosova - Prizren'de her türlü zorluğa rağmen yayımını sürdüren TÜRKÇEM dergisinin 180. sayısı onuruna sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Beksaç tarafından bazı yazarlar ödüllendirilmiştir. Mehmet Yardımcı da Aralık 2015'te bu ödüle layık görülmüştür.

Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Yardımcı'nın yaptığı ve 2013'ten beri yılda iki sayı yayımlanan ZİLE KÜLTÜR SANAT DERGİSİ 2015 yılında da prestij bir baskı ile yayımını sürdürmüştür.   
 görüntüleniyor 

SONGÜL DÜNDAR’IN YENİ KİTABI-DAMLADAN DERYAYA ÇIKTI

“DAMLADAN DERYAYA” kitabı; halk kültürüne ve âşıklık geleneğine, büyük katkı sağlayacaktır. DAMLADAN DERYAYA, halk kültürü ve doğaçlama şiir alanında araştırma ve inceleme kitabı olup, tamamı ‘Halk Ozanları ve Âşıkları’ içermektedir.

“DAMLADAN DERYAYA” kitabı; Songül Dündar’ın “Şoför Ağa” adlı öykü kitabı, “Savaşların Kadını” adlı romanı ve “Cezo Gardaş” adlı romanında olduğu gibi, tamamen sosyal içerikli olan dördüncü kitabıdır.

Kitap aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır.

Giriş ve Sunum Bölümü: Halk Kültürü ve Âşıklık Geleneği hakkındadır.

Birinci Bölüm: Saz Atışmaları ve Saz Deyişmeleri…

İkinci Bölüm:  Kalem Atışması, Şiirle Mektuplaşma

Üçüncü Bölüm: Deyiş Muhabbeti, Saz Deyişmeleri, Şiir

Dördüncü Bölüm: Plaketler ve Taltif Belgeleri

“DAMALADAN DERYAYA” kitabı; Songül Dündar’ın büyük emekleriyle; bir tarafına ‘Rakip Ozan ve Âşıkları’ koyduğu, diğer tarafına ise; ‘Âşık Dündar’ı koyduğu bir doğaçlama şiir fırtınasıdır. Yani bu doğaçlama şiir fırtınasında, doğaçlamanın bir tarafında kesinlikle ‘Âşık Dündar’ bulunmaktadır.

Araştırmacı, Roman ve Öykü yazarı Songül Dündar, durmamış, dinlenmemiş ilmik ilmik dokumuş, zerre zerre biriktirmiş ve DAMLADAN, koca bir DERYA oluşturmuş. Oluşan bu kitabın adına da “DAMLADAN DERYAYA” adını vermiş.

SONGÜL DÜNDAR, “DAMLADAN DERYAYA” adlı bu yeni kitabı için, şöyle diyor:

KİTABIN ÖYKÜSÜ

“Bu kitap, serçenin çer çöp toplayıp yuva yapması misali oluşmuştur. Böyle bir kitabın ortaya çıkacağını ne kimse tahmin edebilirdi, ne de benim aklımdan geçerdi. Her bir köşeden elime geçen Âşık Dündar’a ait atışmaları gayri ihtiyari bir şekilde ve tarih sırasına göre; bir araya topladım. Sonra bir gün oturup, derleyip düzenlemeye başladım. Okuyup incelediğimde; atışmaların her birinin çok değerli, çok güçlü olduğunu hayranlıkla gördüm. Edebi, tarihi, kültürel, sosyal, Türk gelenekleri ve Türk dili bakımından oldukça yüksek değer taşıdığını gördüm. Ayrıca; Âşık Dündar’ın, gelmiş geçmiş çok büyük âşıklarla, ozanlarla ve halk şairleri ile atışmalar ve deyişmeler yaptığını fark ettim. O anda gelecek nesillere olan sorumluluk duygusunu omuzlarımda hissetmeye başladım. Bu duygularla çalışmaya koyuldum. Bu atışmaların büyük bir hacimde olduğunu fark ederek, kitap haline getirmeye karar verdim. Üç yıllık bir araştırmanın ve çalışmanın sonunda; “DAMLADAN DERYAYA” adlı bu kitap ortaya çıkmış oldu.

Âşık Dündar’ın atışma, deyişme, muamma çözümlemesi ve muhabbet olarak karşılaşmış olduğu şahsiyetlerin isimleri, kitabın arka kapağında görüldüğü gibi; 20. yüzyıla damgasını vuranların yanı sıra, yüz yıllar önce yaşamış olan üstatlar da mevcuttur. Âşık Dündar’ın bu çalışmasının, onun kişiliğinin, onun toplumsal sorumluluk bilincinin  bir gereği olduğu anlamını taşıdığını söylemek zor değildir. Ayrıca; geniş bir zaman aralığında yapmış olduğu çalışmanın yanı sıra, her yaşa, her etnik yapıya, her görüşe ve her sosyal çevreye mensup âşıklarla çok iyi diyalogu da sevgi insanı olması bakımından ayrıca dikkat çekicidir.

Halk edebiyatı ve âşıklık geleneği alanında çok önemli bir eser ortaya çıktığı, hakkında tüm uzmanların hem fikir olacağına inandığım ve gerçek hayattan alınmış olan, inci değerinde bir yapısıyla okuyucularımın hizmetine sunmaktan, mutluluk duyduğumu ifade ediyor, kitapta yer alan tüm üstatların manevi kişilikleri önünde saygı ile eğiliyorum.”

Evet! SONGÜL DÜNDAR, yeni çıkan “DAMLADAN DERYAYA” adlı kitabı için bunları söylüyor. Biz de diyoruz ki: Hayırlı, uğurlu olsun ve okuyucusu bol olsun.

DAMLADAN DERYAYA

Kültür Ajans Yayınevi

ISBN: 978-605-66185-0-5

Kapak Tasarımı: Erhan İVGİN - 0533.713 63 18

Kapak Fotoğrafı: İbrahim Şahin
Sayfa sayısı: 272

Tasarım: Kültür Ajans Tanıtım ve Organizasyon Ltd. Şti.

Konur Sok. 66/7 Bakanlıklar-ANKARA

Tel: 0.312.425 93 53 Fax: 0.312.419 44 43

Baskı: Atalay Matbaası

Baskı Tarihi: 1. Baskı, Ocak 2016

İsteme Adresi: Songül DÜNDAR

P.K. 331 Yenişehir/ANKARA

YAZARLA İLETİŞİM:

e-posta: dundar_songul@hotmail.com
 görüntüleniyor 

OĞUZ ÇETİNOĞLU’NUN YENİ KİTABI: CİHAD, GAZİ, ŞEHİD

Üyelerimizden Oğuz Çetinoğlu’nun yeni kitabı CİHAD, GAZİ, ŞEHİD adı ile yine BİLGEOĞUZ YAYINLARI arasında okuyucuya sunuldu.

13,5 X 21 santim ölçülerinde184 sayfalık kitapta; kitaba adını veren Cihad, Gazi, Şehid kavramlarıyla birlikte ‘İslamî Terör’ iftirası ve ‘İslamofobi evhâmı’na da yer veriliyor.

Kitabın arka sayfasındaki tanıtım yazısında şu bilgiler bulunuyor:

Yirminci yüzyılın ikinci yarısına kadar ‘şehidlik’ kavramı dar bir alanı kapsıyor ve tartışma konusu olmuyordu.  Alan genişleyince mânâ kayıpları hissedilmeye başladı. İslam adına hareket ettiklerini iddia eden silahlı terör grupları sebebiyle ‘cihad’ kavramı hakkında da tereddütler ve hatta mânâ sapmaları meydana geldi.  Tartışmalar, daha geniş bir sahâya yayıldı.

‘Gazilik’ kavramı ise mevzuatımızda zâten net ve sâbit bir bir şekilde târif edilmemişti. Bu kitabın yazıldığı günlerde yeni düzenlemeler yapılıyordu.

Belirsizlikler sebebiyle kitaba adını veren kavramlar aşındırıldı, istismar edildi, zaman zaman ve yer yer aşağılandı. Çünkü tartışmanın tarafları, meselenin özüne inmeden, ‘bilgi sâhibi’ değil, ‘fikir sâhibi’ olarak görüş beyanında bulunuyorlardı. Gerek yurt dışında ve gerekse yurdumuzda şu veya bu sebeple ölen, öldürülen veya mahkeme kararı ile idam edilen kişilerin şehid olup olmadığı, meselenin İslâmî yönü göz ardı edilerek tartışılıyordu.

Son yıllarda, iş ve trafik kazalarında ölen işçilerin ‘şehid’ sayılıp sayılmayacağı tartışmaları da şehidlik kavramına olan alakaları arttırdı.

‘İslamofobi evhamı’nın ortaya çıkardığı ‘İslamî terör’ iftirasına dayanılarak, mukaddes değerlerin korunabilmesi için elzem olan ‘cihad’, ‘gazilik’ ve ‘şehidlik’ kavramlarının, çağdışı olduğu ve yüceltilmemesi gerektiği iddiaları, mevzuun uzağında olan kişileri yanlış düşüncelere sevkeder oldu.

Şehidlik, İslâmî bir kavramdır. Şehidliğin ne olduğunun açık ve net bir şekilde ortaya konulması için İslâmî kaynaklar yerine siyâsî düşünceler rehber alındığında bir çıkmaz sokakta sıkışıp kalmak mukadderdir. Hattâ ‘İslâmî yazar ’ olarak bilinen kişiler arasında bile kesin mutabakat sağlanamadığı görülmektedir. Ülkemizde uzun yıllardan beri şehidlik kavramı, farklı biçimlerde yorumlanıyor ve bu yorumlara bağlı olarak yanlış hükümler veriliyor.

Elinizdeki kitap, bu kavram karışıklığının önlenmesi; İslâmî kaynaklarda yer alan hükümlere dayanılarak; cihad, gazi ve şehid kavramlarının saygın bir konuma yerleşmesi maksadıyla hazırlanmıştır.

Yayımlanmış kitapları:

  • Kültür Zenginliklerimiz:(2006)
  • 4 Ciltte 4.000 sayfalık Kronolojik Tarih Ansiklopedisi:(2008 ve 2012),
  • Tarih Sözlüğü:(2009),
  • Okyanusa Açılan Kapılar/ Tefekkür Mayası Röportajlar: (2009).
  • Altaylardan Hira’ya Türk İslam Dostluğu:(2012 ve 2013),
  • Bilenlerin Dilinden Irak Türkleri:(2012),
  • Türkler Nasıl ve Niçin Müslüman Oldu:(2013),
  • Türkmennâme / Irak Türkleri Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey:(2013).
  • Türklerin Muhteşem Tarihi:(Nisan 2014 ve Nisan 2015)
  • 115 Soruda Türk İslam Âlimi Mâtüridî (Röportaj): 2015)

11- Cihad – Gazi – Şehid: Kasım 2015
 görüntüleniyor 

HARİKA UFUK 2015 YILINDA NELER YAPTI?

Eğitimci, şair, yazar, araştırmacı üye Harika Ufuk’un  5 Ocak 2015’te “Pembe Düşler Sandalı” adlı öykü kitabı Ankara Ekinsanat Yayınevi tarafından yayımlandı. Kapak tasarımını Âdem Çoban’ın yaptığı kitabını 13- 18 Ocak tarihleri arasında Çukurova Tüyap Kitap Fuarı’nda okurlarına imzaladı.

Türkiye Sevdası isimli projeye kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 18. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nda "Niğde Güzellemesi" isimli eseriyle 19 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye birincisi oldu.

Çorum- İskilip Kaymakamlığı’nca düzenlenmiş olan "2. Bedri Rahmi Eyüboğlu Hikâye Yarışması" sonuçlarına göre “Somada Maden İşçisiydi Mehmet” adlı öyküsüyle dereceye girdi. 11 Aralık 2015 tarihinde Cuma günü saat 14.30 'da İskilip Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda ödül törenine davet edildi.

2015 yılında on şiiri bestelendi:

1.Sen Beni (Selma Esmeray Konuralp) TSM

2.Can Azerbaycan (Sevinç Tofiqqızı)

3.Türkiye’m (Sevinç Tofiqqızı)

4.CanciçeğimNerdesin (Murat Duman) TSM Hicaz

5.Ayrılık- Gitme Kal Diyorum Dinlemiyorsun (Bülent Kuşçu)TSM Nihavend

6.Uyan Dünya Filistin’de Ölüm Var (Cemil İşler- Şençalar)

7.Uyan Dünya Hocalı’da Ölüm Var (Cemil İşler- Şençalar)

8.Sensin Türkiye’m (Ozan Fedai Koç)

9.Ey Aşk (Beyza Başar)

10.Gel Hadi (Beyza Başar)TSM

2015’te aşağıda belirtilen antolojilerde yer aldı:

“Nevruz Çiçekleri”  Uluslar Arası Şiir Antolojisi 2015 Şubat
Şemsettin Kuzeci

“Âşıkların Dilinden Sarıkamış” Sarıkamış Şiirleri Antolojisi 2015
Hazırlayan: Profesör Doktor Bingür Sönmez 

“100. Yılında Diriliş 1915 Çanakkale Şiirleri Antolojisi” 2015 Aralık

Hazırlayan: Turgut Aydın 

 görüntüleniyor

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16  Aydın Apartmanı, Kat:4  Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Faks

:

0 312 419 49 39

Web

:

www.ilesam.org.tr

E-Posta

:

ilesam@ilesam.org.tr

 Okunma Sayısı : 2860         09 Ocak 2016

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 160715

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.