İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER (26 Ocak 2016)

 / ETKİNLİKLERİMİZ

İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER

(26 Ocak 2016)

 görüntüleniyor 

İLESAM CUMARTESİ SOHBETLERİ VE ŞİİR DİNLETİSİ-
(30 Ocak 2016 Cumartesi, Saat:14.00-İLESAM Genel Merkez Salonu)
Milli Hafıza-Arşiv-Arşivlerimiz

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar çerçevesinde, şiirin, edebiyatın, sanatın ve kültürün konuşulacağı, şiirlerin okunacağı “CUMARTESİ SOHBETLERİ ve ŞİİR DİNLETİSİ” adlı toplantılarımıza devam ediyoruz.
Sohbet toplantımıza şiire, sanata ve kültüre gönül veren herkesi- üyemiz olsun veya olmasın-bekliyoruz.
İLESAM GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU
***
Konuşmacı: Bekir YEĞNİDEMİR
KONU : Milli Hafıza-Arşiv-Arşivlerimiz
Yer: İLESAM Genel Merkez Salonu
30 Ocak 2016 Cumartesi-Saat:14.00
Adres :İzmir 1. Cadde, No:33/16, Aydın Apartmanı, Kat:4 Kızılay / ANKARA 
Tel : 0 (312) 419 49 38
www.ilesam.org.tr
TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ
İLESAM GENEL MERKEZİ
 görüntüleniyor

NUR ERSEN’İN “BİR ÜSKÜDAR MASALI” İSİMLİ KİTABININ ÜÇÜNCÜ BASKISI YAPILDI…

Nur Ersen’in “Bir Üsküdar Masalı” adlı kitabının 3. baskısı Ocak 2016’da Ürün Yayınları’ndan çıktı. Anı- roman tarzında yazılan eser 88 sayfa. Kapak resmi yazar tarafından karakalem olarak çalışılmış, kapak tasarımı yine yazar tarafından yapılmıştır.

Yıllar sonra Beşiktaş’a bir iş toplantısı için gelen Hakan Bey’i anıları Üsküdar’a, çocukken yaşadıkları Kuşoğlu Yokuşu’na çeker. Yokuşun başında oturup anılarını tazeler.

Kars’tan İstanbul’a tayinle gelen ailenin tek oğludur Hakan. Önceleri, Üsküdar’ın arka mahallelerinde kiraladıkları eve, mahalleye ve okuluna alışmakta zorluk çekse de, sınıf arkadaşı Neriman’la tanıştıktan sonra bütün olumsuzluklar onun için kolay hale gelmiştir. Hatta oldukça dik olan, okula gidip gelmekte zorluk çektiği Kuşoğlu Yokuşu bile…

Duru, akıcı ve yer yer şiirsel bir anlatımla yazılan, okuyucunun yüreğine dokunan bu eseri okumaya başladığınızda bitirmeden elinizden bırakamıyorsunuz; anılarınız geliyor gözünüzün önüne, onları tekrar tekrar yaşıyorsunuz.

En güzeli de, Üsküdar, Kızkulesi, deniz, martılar, Üsküdar’ın büyülü kokusu ve Neriman’la tanışıyorsunuz…

İlk baskısı 2004 yılında Yücel Ofsetten, 2. baskısı 2001 yılında Kültür Ajans Yayınları’ndan çıkan  “BİR ÜSKÜDAR MASALI” Mart 2012’de Kocaeli Üniversitesi Türk Dili Okutmanı Sayın Fatma Üçler Topçu tarafından akademik bir çalışma için istenmiş. Ekim ayı sonlarında çalışması tamamlanan kitap “Üsküdar Belediyesi” tarafından hazırlanan “7. Üsküdar Sempozyumu” çerçevesinde “Üsküdar Gölgesindeki Öyküler” başlıklı tebliğde incelenmiş, 3 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da, Prof. Dr. Abdullah Uçman başkanlığındaki programda Sayın Fatma Üçler Topçu tarafından sunumu gerçekleştirilmiştir.Tabii kitabımın böyle bir süreç içinde incelenmesi, sunumunun yapılacak olması beni fazlasıyla mutlu etmişti. 2 Kasım Cuma sabahı İSTANBUL'a gitmek üzere yola çıktım. Cuma akşamı KANDİLLİ EL SANATLARI MERKEZİ’ndeki resepsiyona da katılmaktı niyetim. O akşam ani bir yağmur bastırdı. Gök delindi sanki. Resepsiyona katılamadım tabii ama ertesi gün yani oturumların başlangıç tarihi olan 3 Kasım C.tesi günü ilk oturuma katıldım. Böylece Fatma Hanım'la tanışma olanağını da bulmuş oldum.

Bu oturum “EDEBİYAT” alanında hazırlanmıştı ve SEMİNER SALONU’nda yapıldı. Her konuşmacı kendi alanında çok iyi hazırlanmıştı. Başkanlığını Prof. Dr. Abdullah Uçman'ın yaptığı oturumdaki sunumlar oldukça başarılıydı.

SUNUMLAR:

Türk Şiiri’nde Üsküdar: Yrd. Doç. Burhan Kaçar, Gop Üniversitesi

Ahmet Mithat Efendi'nin Romanlarında Üsküdar: Yrd. Doç. Dr. Ferhat Korkmaz Batman Üniversitesi

Aşık Çelebi Tezkiresi'nde Üsküdar: Nesibe Yazgan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

III. Ahmed Dönemi Üsküdar Çesmeleri İçin Bir Kaynak: Üsküdarlı Sair Nurî’nin Manzum Tarihi, Arş. Gör. Mustafa Çağhan Keskin, İstanbul Teknik Üniversitesi

Üsküdar Gölgesindeki Öyküler: Türk Dili Okutmanı Fatma Üçler Topçu, Kocaeli Üniversitesi  görüntüleniyor

KAHRAMANMARAŞLI YAZAR MÜRVET SARIYILDIZ ANKARA’DA OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

İLESAM üyesi olan ATO Congresium’da 08-17 Ocak tarihleri arasında Eylül Fuarcılık tarafından organize edilen kitap etkinliğinde çok sayıda yazar da düzenlenen imza günlerinde okurlarıyla bir araya gelme fırsatı bulan yazarlardan biri de Mürvet Sarıyıldız idi. Ankara’da bu yıl düzenlenen 10. kitap fuarına Kahramanmaraşlı yazar Mürvet Sarıyıldız’da katıldı. Sarıyıldız’ı Türkiye İki Cami Arasında Aşk kitabı ile tanımıştı. Yazar bu yıl fuara biri şiir kitap olmak üzere dokuz eseri ile katıldı. ATO Congresium’daki Ankara Kitap Fuarı’na ilk defa katılan yazar, okuyucularıyla buluşmanın heyecanını yaşadı. İmza günü 17 Ocak Pazar günü olan yazar, beklediğinden daha büyük bir ilgi gördüğünü, Ankara Kitap Fuarı’na katılmakla mutluluk duyduğunu ve gördüğü ilgiden dolayı da sevindiğini dile getirdi.

Büyük bir ilgi gören yazar, Ankara’da okuyucularıyla buluşmaktan büyük memnuniyet duydu.

1978 yılında doğdu. Sütçü İmam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Türkçe Öğretmenidir.

Eserleri:

Şiiri Fetheden Kadınlar

İki Cami Arasında Aşk

Aşk Mahal, Rumuz

Antik Kentte Aşk, Sayfa

Aşk-ı Zemheri “Kayıp Aşk’ın genişletilmiş Hali”

İki Cami Arasında Aşk-2 “Kayıp Kafatası

Sensizliğe Bir Çivi Çaktım Lamia

Aşk ve Yedi Güzel Adam

Yokluğun Yalnız Bırakmıyor Beni (Şiir)
 görüntüleniyor

EDEBİYAT UFKU 1. DÖNEM YAZARLIK ATÖLYESİ BAŞLIYOR…

Edebiyat Ufku Dergisi genel yayın yönetmeni Mustafa ŞAHİN, yaptığı bir açıklamada yakın zamanda Ankara’da bir yazarlık atölyesi başlatacaklarını bildirdi.

Edebiyat Ufku Dergisi olarak 2008 yılının Temmuz ayından bu yana yayın yaparak internet ortamında 82 sayı yayımladıklarını bununla birlikte Edebiyat Ufku Sohbetleri düzenlediklerini belirtirken kendinden söz ettirmeye başlayan projeleri de yavaş yavaş uygulamaya koyacaklarını belirten ŞAHİN, “Genç Hikayeciye Tavsiyeler” adlı kitabın yazarı Şemsettin YAPAR ile bir anlaşma yaptıklarını ve bu çerçevede 1. Dönem Yazarlık Atölyesini 14 Şubat 2016 Pazar günü başlatacaklarını bildirdi.

Mustafa ŞAHİN, “Edebiyat Ufku 1. Dönem Şemsettin YAPAR’la Yazarlık Atölyesi 14, 21 ve 28 Şubat tarihlerinde günde altı saat olmak üzere üç hafta devam edecek, Ankara dışından katılmak isteyenleri de düşünerek dersleri özellikle Pazar gününe koyduk.

Metne yaklaşma bakımından YAPISALCI

Ders maddelerinin özelliği açısından (bilineni tekrardan uzak) YENİLİKÇİ

Dolayısıyla yazma eğitimi alanında KİTAPLARDA TEKRARLANAN TEMEL BİLGİLERİ yinelemeyen ÜZERİNE YENİ BİLGİLER veren

Atölye çalışmalarında «teorik»te oyalanmayan, ÜRETKEN

Çalışmaların odağına ÖĞRENENİ alan

Çıkış noktası olarak YARATICI YAZARLIK’tan yararlanan

YAZAR TIKANIKLIĞI’nı aşmaya odaklı

Bir kurs planı hazırladık.

Umarız kültür hayatımıza yeni bir kapı aralamış oluruz ve katılımcılara da faydalı oluruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Edebiyat Ufku 1. Dönem Şemsettin YAPAR’la Yazarlık Atölyesi

Zaman:

14 Şubat 2016, Pazar 10.00 – 17.00 saatleri arasında

21 Şubat 2016, Pazar 10.00 – 17.00 saatleri arasında

28 Şubat 2016, Pazar 10.00 – 17.00 saatleri arasında

Yer:

Selanik Caddesi No: 26 / 9 Kızılay / ANKARA

İletişim: 505 676 07 78

Şemsettin Yapar Kimdir?

1971’de Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde doğdu. İlköğretimi burada tamamladı. Eğitim hayatının sonraki altı yılı Antalya Aksu Öğretmen Lisesi’nde geçti. (1983-1988) İlk yazı denemelerine lisede başladı. Okul dergisinde ve bazı yerel edebiyat dergilerinde yazılar yayımladı. Liseden sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçti. Üniversite eğitimi sırasında yazma işini bırakmadı. Dergilerde eleştirileri, denemeleri yayımlandı. Bu yazı çalışmalarına ek olarak illüstrasyonları da edebi dergilerde ilgi gördü. Karikatürle ilgilendi. Üniversite sonrasında sırasıyla Aydın, Erzurum, İstanbul ve Konya’da öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği yaptı. Sınavlara hazırlık alanında çeşitli eserler yayımladı, çalışmalar yaptı. Zaman gazetesinde bir yıl kadar A. Erdem Sözeri müstear adıyla dil yanlışları üzerine yazdı.

2007 Uluslararası Mevipo Olimpiyatı Kurucu Genel Koordinatörlüğünü yürüttü. Yağmur dergisi hikâye yarışmasında 2007, 2008, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında seçici kurul üyeliği yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2011’de düzenlediği “Kayseri” konulu hikâye yarışmasında seçici kurul üyeliği yaptı. Türkçe Eğitimi alanında doktora yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Ders ve hazırlık kitaplarının dışında yayımlanan eserleri:

Koçaklamalar, Ötüken Neşriyat, 2005

Gönül Atölyesi, Sütun Yayınları, 2006

Kalp Atlası, Sütun Yayınları, 2011

Müthiş Dedektif, Zambak Yayınları, 2011

Fatih Sultan Mehmet, Muştu Yayınları, 2011

Vay Canına, Muştu Yayınları, 2012

Tarihin Gönlünü Alan Şair, Muştu Yayınları, 2012

Genç Hikâyeciye Tavsiyeler, Sütun Yayınları, 2013

http://www.semsettinyapar.com

 görüntüleniyor

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16  Aydın Apartmanı, Kat:4  Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Faks

:

0 312 419 49 39

Web

:

www.ilesam.org.tr

E-Posta

:

ilesam@ilesam.org.tr

 Okunma Sayısı : 3535         26 Ocak 2016

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 867234

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.